Založ si blog

Nový rok 2022

    Predtým ako začneme písať prvé strany v knihe roku 2022, napĺňať ju novými zážitkami, dovoľte mi pripomenúť, že i keď starý rok je za nami a nový začína, nezabúdajme na krásu zvanú „spomienky“.

Vypustime tie zlé, zraňujúce chvíle v živote pri ktorých naše srdcia vzlykali. Povznesme tie krásne, láskyplné, čo pohladia naše srdce šťastím a vďakou. Vďačne si spomeňme na dni, ktoré začínali úsmevom a končili tým krásnym, hrejivým objatím na našich srdciach ako vďaka za každý prežitý deň tu a s tými, ktorí za to stoja! 

    Premýšľala som mnoho dní a nocí, čo ľudí napĺňa šťastím. Čo vyčarí úsmev tak žiariaci na tisícky míle? ,,Ah život, zobudiť sa v jedno ráno a byť jedna z nich….byť tá bezstarostná bytosť, vstávajúc s pocitom šťastia’’ pomyslela som si.

Azda pýtam veľa? Azda je to čo hľadám neviditeľné? -Nuž, áno priznávam. V období, keď zmätená, stratená som bola , a zlým smerom som kráčala. Trvalo dlho, kým som pochopila čo je ozajstné šťastnie, kde je a v čom spočíva.

Šťastný môžme byť len vtedy ak šťastnými naozaj chceme byť a existuje iba jedna cesta a to prestať sa trápiť vecami, ktoré sú nad naše sily zmeniť ich a byť vďačný za to čo máme dnes!“

        Pamätajme, že to je to, čo nás robí šťastnejším, vďačnejším človekom!  Skúsme na chvíľu spomaliť, privrieť oči…. tá predstava usmiatej, spokojnej tváre, VAŠEJ tváre, vidíte ju? Spomienky pri ktorých sa srdce i duša smeje. Vrásky sú súčasťou tých chvíľ, plné nenahraditeľných spomienok, napĺňajú vaše telo pretrvávajúcim šťastím, vďakou. Zrazu stratil sa ten pocit samoty a bezradnosti… Zmizol, už ho niet. Odišiel zo životov nás detí, mladých, starých, jednoducho nás všetkých. 

        Zrazu, kráčame po boku svojej rodiny, priateľov, partnerou, smejeme sa, bláznime, robíme čo nás baví, plníme si sny, smejeme sa s najbližšími. Pamätajme, že dôležité je obdarovať tých na ktorých nám záleží, venovať im kúsok nášho času a spomaliť. Obdarovať ich láskou, tou bezprostrednou nádejou v to dobré, ukázať im čím chceme byť a robiť to, po čom túžime. Podeliť sa s nimi o kúsok svojej radosti a byť šťastní spolu.

Verte, že čokoľvek čo robíte, čo poviete vychádzajúce z čistej a úprimnej lásky je šťastie. Zabudnite na intrigy, osočovanie druhých, zabudnite na ohováranie a porovnávanie sa s druhými. Vy, vaše sny su dôležité. Vaša rodina a blízky priatelia sú tí, ktorý sú tu, aby vás podporili. Oni budú súčasťou vaších úspechov i pádov. Oni budú tí, s ktorými sa budete tešiť a zdielať radosť, ŠŤASTIE!

Vedzte moji milí, tento rok Vás všetkých obdaruje dobrom, láskou a vy budete za to všetko vďační. Šťastný nový rok 2022.

                                                                                                                

                                                                            Váš Ščepček

Moja dáma

13.01.2022

Úvod Nie som profesiónálny spisovateľ, ale chcem sa s vami podeliť o príbeh, ktorý som začala písať. Určite zachytíte zopár chýb či už gramatických alebo spisovných. Vopred Vás chcem poprosiť, aby ste pochopili, že písanie je môj koníček a väčšina mojej tvorby nebola medializovaná a zdieľaná s ľuďmi. Dúfam, že sa vám prvá časť bude páčiť. 🙂 Príbeh je [...]

Prechádzka

07.01.2022

,,Príroda je naozajstnejší Boh“ Baruch Spinoza (1632-1677) Kľukatou cestou vietor lístie začína viať, ranné slnko hrejivo prebúdza sa smiať. Slnečné lúče, to teplo žiariace z neba, udáva smer kam by som chcela. Kráčam vpred, drkotajúc v silnom vetre, dovoľ mi ukázať čo skrývam v sebe. Ohnivé slnko čo mi silu dáva, prekročiť prah slabosti, spadnúť a znova [...]

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

scepcek

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3138x
Priemerná čítanosť článkov: 1046x

Autor blogu

Kategórie

Archív